luni, 3 martie 2014

Internet de 10 gigabiti pe secunda


Proiectul uluitor al companiei Google: Internetul de 10 gigabiti pe secunda

Compania americana Google lucreaza in prezent la un proiect care poate face Internetul de aproximativ 1.000 de ori mai rapid decat media vitezei Internetului actual din SUA.

O asemenea conexiune ar putea sa ofere o viteza de pana la 10 gigabiti pe secunda utilizatorilor americani, scrie Wired.

Informatia vine de la un reprezentant al companiei, Patrick Pichette, cel care a oferit detalii despre acest experiment la o conferinta de profil din San Francisco, SUA. El a dezvaluit faptul ca mai intai va aparea o conexiune cu viteza de un gigabit pe secunda, iar apoi se va trece la una de 10 gigabiti pe secunda. Reprezentantul Google a mai spus ca deja se lucreaza la acest proiect.

Internetul cu aceasta viteza uriasa nu va fi disponibil prea curand pentru americani, asa cum spera multi.

De curand a avut loc o tranzactie importanta pentru acest domeniu. Compania Comcast a achizitionat compania rivala Time-Warner Cable, ceea ce poate duce la o incetinire a procesului de marire a vitezei conexiunii la Internet in SUA.

Google a implementat in orasul Kansas o conexiune denumita Fiber, anuntandu-si intentia de a lansa programul si in statele Texas si Utah. Viteza oferita de Google este mult mai buna decat cea a companiilor concurente AT&T si Century Link.

Operatorii in domeniu prefera sa mentina serviciile de Internet fix la o viteza scazuta si sa se concentreze asupra retelelor wireless, in SUA.

In concluzie, Star Trek e posibil... dar nu acum!!!

Un comentariu:

  1. Este o necesitate un internet de mare viteza si o spun dovada ca eu am un calculator pe care il impartim mai multe persoane si merge f greu ., uneori mai pica si netul .,si daca ne dorim sa evoluam ne trebuie un internet cu o viteza mai mare.

    RăspundețiȘtergere