luni, 3 martie 2014

Cc si Bcc




Ce înseamnă Cc și Bcc din email și care este diferența dintre ele?

De câtiva ani emailul a devenit cel mai eficient şi rapid mijloc de comunicare. Țoţi trimitem mailuri fie în interes de serviciu sau în interes personal, dar ştie toată lumea ce înseamnă "Cc" şi "Bcc" din căsuţa de email?
Dacă folosiţi email-ul în mod frecvent şi trimiteţi mesaje la mai multe persoane, atunci trebuie neapărat să învăţaţi care este diferenţa dintre “Cc” şi “Bcc”, pentru a evita situaţii neplăcute.

“Cc:” este precurtarea de la "carbon copy" (copie de informare). Orice persoană listată în câmpul Cc: al unui mesaj primeşte o copie a mesajului, la expedierea acestuia. Toţi ceilalţi destinatari ai mesajului pot vedea că persoana specificată ca destinatar în “Cc:” a primit o copie a mesajului.

“Bcc:" este prescurtarea de la "blind carbon copy" (copie de informare confidenţială). Este similar cu funcţionalitatea “Cc:”, cu excepţia că destinatarii din Bcc: sunt invizibili pentru ceilalţi destinatari ai mesajului (inclusiv pentru restul destinatarilor din “Bcc:”.

De exemplu, dacă trimiteţi un mesaj către: gigi.ionescu@yahoo.com şi în câmpul Bcc: gicuta.ionescu@yahoo.com, atunci Gigi Ionescu se vede pe sine ca fiind singurul destinatar al mesajului. Gicuța Ionescu, pe de altă parte, este "în cunoştinţă de cauză" – ea poate vedea că aţi trimis mesajul către: gigi.ionescu@yahoo.com şi că ea a primit o copie confidenţială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu